Wie ben ik ?

Ik ben Griet Goethals.

Ik ben in 1994 afgestudeerd als dierenarts in Gent.
Voor ik een eigen praktijk startte, wou ik eerst veel ervaring opendoen en er is geen beter land om dat te doen dan Engeland.

Ik ben gestart in de PDSA in Sheffield.

De PDSA is een soort OCMW praktijk voor dieren van mensen met een lager of geen inkomen. En aangezien Sheffield een relatief arme stad was, was het daar enorm druk.

Eigenlijk veel te druk en te hectisch voor een pas afgestudeerde dierenarts als ik. Was ik daar met een paar maand extra ervaring terecht gekomen, had ik daar enorm veel kunnen bijleren.

Nu was het heel erg overweldigend en vooral heel druk en alles moest heel snel gebeuren. Te snel eigenlijk. Er was daar een dierenartse die een volledige melkklier kon wegnemen bij een hond op een half uur tijd. Ik doe er nu nog altijd minimum 1,5 uur over.
Toen had ik bewondering voor haar. Nu denk ik: dat wil ik nooit kunnen. Als je dergelijke operatie zo snel afwerkt, is het niet mogelijk om grondig en precies te werken. En dat is voor mij toch wel belangrijk. En zo was het een beetje met alles, je had er gewoon zelfs de tijd niet om iets bij te leren.

Dus ben ik op zoek gegaan naar iets anders en ben terecht gekomen in Walton Lodge Veterinary Clinic in Poole (zuidkust van Engeland).

Ik ben daar 2 jaar (tot december 1996) met veel plezier gebleven.
Het was een praktijk met 4 (later 5) dierenartsen, 5 verpleegsters en 2 receptionisten.

Er was tijd en ruimte om vanalles te vragen en bij te leren. Vooral de verpleegsters hebben mij alle basistechnieken en handigheden bijgebracht.
Naargelang ik meer ervaring opdeed, kreeg ik ook meer en meer interesse voor chirurgie. En ik mocht ook meer en meer opereren!

Maar het grootste deel van het werk is natuurlijk de gewone consultaties. Hiernaast zie je ‘mijn’ consultatieruimte en ‘mijn’ naambordje (weliswaar niet op de juiste plaats maar soit…). Ik was toch zo blij met mijn naambordje.

Die Engelsen stonden er soms wel raar naar te kijken want ze hadden geen flauw idee hoe ze mijn naam moesten uitspreken, de meesten maakten er "kriet keutels" van …

Maar ondanks alle voordelen (auto en appartement van het werk, ruim salaris, geen onkosten qua electriciteit, benzine ed) begon het na 2 jaar toch te kriebelen om terug te keren naar BelgiĆ« …

Dan ben ik direct mogen beginnen bij Luc Nachtegaele in Izegem en ik ben er tot augustus 2000 gebleven. Daar heb ik mijn interesse voor chirurgie volledig mogen ontplooien en heb ik enorm veel bijgeleerd.

Hij ging ook een hele stap verder in zijn onderzoek en behandeling van de dieren dan ik in Engeland gewoon was. Kortom, ik heb daar op alle vlakken veel kennis en ervaring opgedaan.

Maar ondanks alle voordelen van het in loondienst werken, begon het nu te kriebelen om op eigen benen te staan.
Ik heb nog een jaar interims gedaan in allerlei praktijken en overal met mijn ogen gestolen.
In februari 2002 ben ik dan met mijn eigen praktijk gestart in Ursel.

Ik ben heel blij dat ik in Ursel terecht gekomen ben en dat ik nu mijn eigen praktijk heb.
Ik ben ook heel blij dat ik eerst al die andere dingen gedaan heb, dat heeft van mij de dierenarts gemaakt die ik nu ben.
Ik kan alleen maar hopen dat jullie ook blij zijn met mij .